Homenaje a Tranströmer: Lanzamiento de Introducción para Inquietos (Cinosargo 2012) en La Sebastiana - Valparaiso.


Lanzamiento del libro en La Sebastiana/Valparaiso - el 21 de julio  a las 19:00 Hrs

I Chile publiceras en bok om Tranströmer. ”Introduktion för nyfikna” heter boken om den svenska poeten Tomas Tranströmer, Nobelpris i litteratur 2011. Boken är skriven av den chilenske författaren Omar Pérez Santiago och innehåller översättningar av den svenska poesin och deras förbindelser med den latinamerinska poesin och belyser relevansen av Tranströmer.
Boken kommer att presenteras den 21 Juli 2011 i Pablo Nerudas hus (La Sebastiana) i Valparaiso, Chiles viktigaste hamnstad belägen vid Stilla havets kust. Två kända chilenska poeter som har bott i Sverige,Juan Cameron och Sergio Badilla Castillo, kommer att föreläsa om boken.
Författaren Omar Perez Santiago (Pancho Perez Santiago) startade bokförlaget Aura Latina i Malmö under attiotalet och har tidigare översatt en antologi där Malmöligan presenterades på spanska. Nyligen har han publicerat ”Nefilim en Alhué y otros relatos sobre la muerte”. (Nephilim i Alhué, och andra berättelser, 2011). 

“Introduktion för nyfikna” publiceras av Cinosargo Ediciones, ett produktivt förlag från Arica i Norra Chile, leds av författaren Daniel Rojas Pachas.

You May Also Like

0 comentarios